Het trainen van je core is van onschatbare waarde!

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: als je een goed getrainde core hebt, dan zijn de meeste rug, knie, heup, schouder en nek klachten verleden tijd. A+ Clinic is in november 2019 gestart met het geven van trainingen op de HuberⓇ 360. In eerste instantie deden we dit om een goede aanvulling te bieden op de bindweefsel stimulatie behandelingen met LPG endermologie en om de afvalstoffen van onze cliënten af te voeren en de doorbloeding van de behandelde gebieden te verhogen. Al snel werd duidelijk dat de HuberⓇ 360 veel meer was dan een aanvulling op de behandelingen die we al deden met de LPG apparatuur.

Waarom is het trainen van je core zo belangrijk?
Om te begrijpen hoe het mogelijk is dat een goed getrainde core zoveel voordelen heeft, leggen we je eerst uit wat je core nu precies is. Hier bestaan namelijk vele misverstanden over. Je core is in feite je romp: het lichaam zonder armen, benen en hoofd. Als wij het hebben over het trainen van de core, dan nemen we ook elk aspect mee van de romp, dus niet alleen de buikspieren. Henk Portegies, eigenaar van A+ Clinic: “Als je je core goed wilt trainen, doe je stabiliserende en versterkende oefeningen die erop gericht zijn om de spieren rond de ruggenwervel te stabiliseren en de coördinatie tussen de spiergroepen onderling te verbeteren.” Bij A+ Clinic zijn we er in gespecialiseerd om te kijken hoe iemand ervoor staat en hoe we ervoor kunnen zorgen dat de core optimaal getraind wordt door middel van slimme programma’s op de HuberⓇ 360 in combinatie met goede coaching en begeleiding.   

Het trainen op de HuberⓇ 360 levert direct gezondheidsvoordelen op
Vooral het doorgeven van krachten, die op de armen en benen worden uitgeoefend, naar de kern van het lichaam, zorgen ervoor dat blessures worden voorkomen en onnodige slijtage aan heupen, knieën, schouders en nek wordt voorkomen. De trainingen hebben een zeer gunstig effect op de algemene houding. Hierdoor verdwijnen klachten in de rug etc. doorgaans binnen een aantal weken wanneer er regelmatig wordt getraind op de HuberⓇ 360. In de tijd dat wij nu de core trainingen geven op de HuberⓇ 360 hebben we gemerkt dat cliënten die regelmatig ernstige rugklachten hadden, al na een week of drie pijnvrij waren. Een goede stabiliteit en balans van het lichaam heeft gezondheidsvoordelen richting organen en de ademhaling. Daarnaast kan het lichaam hierdoor ook beter omgaan met stress.

Kom trainen bij A+ Clinic!
Wij bieden zeer effectieve, korte complete core trainingen aan op de HuberⓇ 360. Door regelmatig 30 minuten te trainen onder persoonlijke begeleiding van een instructeur in onze kliniek zul je binnen een paar weken een ongekend verschil ervaren met betrekking tot houding, kracht en balans. Pijntjes zullen verdwijnen en je zult je fitter en energieker voelen. 

De core trainingen op de HuberⓇ 360 zijn gericht op:
-Rugklachten
-Schouder en nekklachten
-Overgewicht / ondergewicht
-Slappe huid en spieren

Heb je interesse in core trainingen op de HuberⓇ 360? Wij nemen de mogelijkheden graag uitgebreid met je door en stellen een persoonlijk behandelplan voor je samen! Stuur een mail naar info@aplusclinic.nl voor meer informatie of om een afspraak te maken.